DAKATHON Etkinliği Gerçekleştirildi

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı olarak gençlerimizi geleceğin mesleklerine hazırlamak adına Yazılım Hareketi Programını başlatmıştır.

Program kapsamında, Bölge’de lise ve üniversite düzeyinde eğitim gören gençlerimiz için yazılım alanında farkındalık ve bilgilendirme çalışmaları yapmak, bu gençler arasından yazılım konusunda ilgili ve yetenekli olanlar için özel eğitimler vermek, bu yolla genç istihdamını artırmak amacıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK),  Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi ve Hakkâri Üniversitesi ile Bölgemizdeki il milli eğitim müdürlükleri ile “Bitlis, Hakkari, Muş, Van İlleri Yazılım Hareketi Programı İş Birliği Protokolü imzalanmıştır.

Bu süre içerisinde Bölge üniversiteleri ve il milli eğitim müdürlükleri bünyesinde toplam sekiz yazılım koordinatörü belirlenmiş, ayrıca üniversiteler ve milli eğitime bağlı okullarda yazılım kulüpleri oluşturulmuştur. Programa ait bir web sayfası üzerinden öğrenci kayıtlarını alarak, gençlerimiz için BTK tarafından Bölgemize özel olarak hazırlanan çevrim içi eğitimleri vermeye başlanmıştır. Çevrim içi eğitimlerini tamamlayan gençlerimize çevrim içi sınav yapılmış ve başarılı olan öğrencilerimize yüz yüze eğitimler verilmiştir.

Ayrıca, kalkınma ajansları kuruluşlarından bu yana gençlerin istihdamına yönelik çeşitli çalışmalar gerçekleştirmektedir. Yerel ihtiyaçları yerinde tespit eden kalkınma ajanslarının önümüzdeki dönemde de gençlerin istihdamının sağlanmasında önemli roller alabileceği üstlenecektir. Bu kapsamda, 2022-2023 yıllarında kalkınma ajanslarının “Genç İstihdamı” teması altında faaliyetlerini önceliklendirilmesi kararlaştırılmıştır.

2021 yılında tasarladığımız Yazılım Hareketi Programı, geçtiğimiz haftalarda Genel Müdürlüğümüz tarafından 26 kalkınma ajansına örnek gösterilmiş ve programın ülke sathında yaygınlaştırılması kararlaştırılmıştır.  Bu kapsamda 21 ekibin yarıştığı DAKATHON Etkinliği gerçekleştirilmiştir. 

“Dakathon Yazılım Hareketi Proje Yarışması” kapsamında Bitlis, Hakkari, Muş ve Van’daki gençlerin yazılım alanındaki projeleri yarıştı ve dereceye giren ekiplere ödülleri takdim edildi.
-
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu iş birliğinde, Bitlis, Hakkari, Muş ve Van illerinde;
Gençlere yazılım ile ilgili farkındalık ve bilgilendirme çalışmalarının yapılmasını,
Gençler arasından yazılım konusunda ilgili ve yetenekli olanlar için özel eğitimler verilmesini,
Yazılım alanında uzman eğiticilerin yetiştirilmesini amaçlayan bir projedir.